specialisten in poedercoaten
Van Beurden Prepack
specialisten in poedercoaten

Poedercoaten met het beste resultaat

Poedercoaten geeft kleur en bescherming aan al uw metalen producten. De toepassingen zijn welhaast eindeloos. Of het nu gaat om producten uit staal, RVS, verzinkt staal, chroom of aluminium, met poedercoaten geeft u die producten een slag- en slijtvaste laag. Hierdoor krijgen uw metalen producten niet alleen een lange levensduur maar ook de uitstraling die u wenst.
Van Beurden Prepack heeft de beschikking over 2 (semi) automatische poedercoating lijnen. Door de flexibele opzet van onze bedrijfsvoering kunnen zowel grote volumes als kleine aantallen en eenheden een poedercoat behandeling krijgen.

Poedercoating vereist een schoon oppervlak

Voordat begonnen wordt met het uiteindelijke poedercoaten moet het product schoongemaakt worden. Eventuele bestaande lakken moeten verwijderd en eventueel ontvet worden. Dat proces wordt ook wel ijzerfosfateren genoemd. Bij het ijzerfosfateren wordt het product ontvet en chemisch voor behandeld. Daarna volgt het spoelen en passiveren. Bij passiveren wordt een sealing op basis van silanen aangebracht die de poriën afsluit. Vaak worden de producten gestraald waartoe wij 2 straalhallen ter beschikking hebben.
Lees hier meer over stralen en poedercoaten

Voorbewerking

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker bij poedercoaten. In de voorbewerking worden bepaalde delen van de producten eventueel op uw verzoek afgedekt om problemen in een later stadium te voorkomen. Denk aan productdelen die later in elkaar gezet moeten worden zoals schroefdraden, tapgaten en lijmvlakken die vrij van poedercoating moeten blijven.

Poedercoaten en de keuze van laksoorten

De wijze van poedercoaten hangt af van de toepassing van uw product. Natuurlijk kunnen wij daar een deskundig advies in geven. Ook wat de kleuren betreft kunt u kiezen uit alle denkbare RAL kleuren en laksoorten. Ook kunnen wij uw product in 2 kleuren poedercoaten.

Van Beurden Prepack biedt de keuze uit 3 verschillende groepen van harsen:

  1. Epoxy harsen
    Zeer geschikt vanwege de zeer goede mechanische en corrosie werende eigenschappen.
  2. Polyster harsen
    Ideaal vanwege de grote UV bestendigheid waardoor polyester harsen perfect geschikt zijn voor producten die onderhevig zijn aan zonlicht.
  3. Epoxypolyester harsen
    Een mengvorm van bovenstaande harsen die een goede balans brengen in situaties waarbij corrosie bescherming en UV bescherming belangrijk zijn.

Een brede waaier aan primers is voorhanden waardoor in een 2-laags systeem de basis gelegd wordt voor een hoogwaardig laksysteem. Ook worden acrylaatharsen toegepast als toplaag op diverse metallics. Hierdoor kunnen zeer heldere blanke laksoorten gemaakt worden. Soms wordt zelfs gekozen voor een 3-laags systeem om een werkelijk perfecte afwerking te verkrijgen.

Poedercoaten en moffelen

Nadat het product een poedercoating heeft gekregen moet de coating verhit worden om uit te kunnen harden. Hiertoe hebben wij de beschikking over 2 moffelovens. Een van de moffelovens is verbonden aan de conveyorlijn en heeft een afmeting van 6 x 0,8 x 1,3 meter. De andere moffeloven betreft een kameroven met een afmeting van 8 x 2 x 3 meter voor grote producten.

Vraag een offerte aan

Van Beurden Prepack is uw partner in poedercoaten, van industrieel poedercoaten in kleine of grote volumes tot het poedercoaten van eenheden voor de particuliere markt. Neem contact met ons op voor een scherpe offerte.
Telefoon: 0416 311 335 E-mail: info@vanbeurdenprepack.nl

voorbeeld
voorbeeld
voorbeeld
voorbeeld
voorbeeld
voorbeeld
v.Beurden Prepack bv

Industrieweg 1
5165 NH Waspik (N.B.)
T: 0416 311 335
F: 0416 311 855
info@vanbeurdenprepack.nl